Filety w occie - pyszna swojska zalewa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.filety pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić kucharkiem i przyprawą do ryby - panierować w bułce tartej i jajku - upiec na złoty kolor
2.zagotować składniki zalewy - bez cebuli
3.Cebulę układam na dno słoika i na wierz upieczonej ryby, do każdego słoika daję 3 kulki ziela i 2 listki laurowe ( z zalewy ). Zalewam gorącą zaprawą. Tak przygotowane ryby można podawać już na następny dzień z ziemniakami przyprawionymi: przesmażoną cebulą, koperkiem i innymi przyprawami. Tak swojską zalewę można dobierać do ziemniaków.
Porady
Zalewę zawsze próbuję ( można jeszcze dosłodzić ). Na tą porcję ryb wychodzi 5 weków. Zalewę można wykorzystać do upieczonych kapeluszy pieczarek albo ogórków konserwowych.
Komentarze