SERNIK NA ZIMNO Z MALINAMI

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

pyszny deser

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    6 jaj ( jeżeli są duże to 5)
    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku
    2 łyżki mąki

    MASA SEROWA:
    1 kg sera w wiaderku
    4 galaretki malinowe
    0,5 l śmietany 30%
    cukier puder

    maliny

    blacha 38 na 23 cm
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać żółtka,mąkę,proszek. Blachę lekko nasmarować masłem i wyłożyć papierem śniadaniowym,wylać ciasto,piec 30 min. w 170 stopniach ( termoobieg ).
  • 2. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach przegotowanej wody, ostudzić.
  • 3. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem ( do smaku ), dodawać po łyżce sera cały czas miksując, na końcu dodać tężejącą galaretkę.
  • 4. Na przekrojony biszkopt wyłożyć połowę masy serowej, wyłożyć maliny, przykryć drugą połową biszkoptu, Na wierzch wyłożyć drugą część masy serowej, udekorować malinami.
  • 5. Odstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować