Filet z pstrąga łososiowego z figami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Filet z pstrąga łososiowego przygotowywałam i jadłam po raz pierwszy, dlatego bałam się czy to połączenie smaków, które sobie wymyśliłam, będzie "zjadliwe". Na moje szczęście okazało się ono strzałem w 10tkę, rybka wyszła delikatna, smaczna i aromatyczna,a co najważniejsze smakowała moim chłopakom:)

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    350 g fileta z pstrąga łososiowego
    40 g sera żółtego
    2 świeże figi
    sól
    pieprz czarny mielony
    olej do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Filet z pstrąga łososiowego z figami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga łososiowego myjemy i osuszamy.
  • 2. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy olejem, filet z obu stron „obtaczamy” w tym oleju, kładziemy w naczyniu skórą do dołu, posypujemy solą i pieprzem.
  • 3. Na filet ścieramy ser żółty na tarce o grubych oczkach.
  • 4. Figi kroimy w dość cienkie półplasterki i rozkładamy na serze.
  • 5. Naczynie przykrywami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 25 minut (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować