Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego

0 (0 ocen)

  • 25 min

Burgery nie muszą być tylko z mięsem. Ryba też świetnie nadaje się do tego. Propozycja z pstrągiem, świetnie pasuje też filet z łososia.

  • 25 min

Składniki:

  • 300 g fileta z pstrąga łososiowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego świeżego koperku
    3 łyżki i pół szklanki sosu tatarskiego wiedeńskiego
    szczypta soli
    pieprz
    1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
    2 bułki grahamki
    pół czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie piórka
    liście sałaty masłowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Burgery z tęczowego pstrąga łososiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga zmiksowałem z 3 łyżkami wiedeńskiego sosu tatarskiego, łyżką koperku, solą i pieprzem (niezbyt gładko). Uformowałem 2 kotlety, które usmażyłem na patelni grillowej.
    Wymieszałem resztę sosu z łyżką koperku i skórką cytryny.
    Bułki po przekrojeniu na pół podpiekłem w piekarniku. Posmarowałem sosem. Na spodach bułek ułożyłem sałatę, potem kotlety, na nich rozłożyłem cebulę, polałem sosem i przykryłem wierzchami bułek. Podałem z sosem wiedeńskim tatarskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować