Złociste paluszki z pstrąga łososiowego

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)

  • 15 min

Składniki:

  • - filet z pstrąga łososiowego
    - 1 jajko
    - mąka
    - bułka tarta
    - 1 łyżeczka kurkumy
    - 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
    - pieprz grubo mielony
    - sól do smaku
    - olej rzepakowy (do smażenia)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paluszki

Złociste paluszki z pstrąga łososiowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • 2 2. Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
  • 3 3. Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Paluszki rybne

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować