Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja dzisiejsza wariacja na temat pstrąga zakończyła się smakowitymi, ziołowymi roladkami wypełnionymi oscypkiem i świeżą bazylią. Roladki są bardzo delikatne, soczyste i przygotowywane bez dodatku tłuszczu. Nietypowy sposób ich przygotowania pozwala zachować im pełnię smaku :)

  • 30 min

Składniki:

  • - filet z pstrąga
    - oscypek
    - świeża bazylia
    - przyprawa do ryb i owoców morza
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Oczyszczony filet z pstrąga pozbawiamy skóry oraz ości i kroimy go wzdłuż. Każdy kawałek obsypujemy przyprawą do ryb i owoców morza, a następnie odstawiamy na około 15 minut dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
  • 2 2. Na każdym kawałku ryby układamy małe plastry oscypka oraz świeże listki bazylii, a następnie zawijamy je w roladki.
  • 3 3. Każdą roladkę ściśle zawijamy w folię spożywczą, końce rolujemy i zawiązujemy supełki. Gotowe rybne pakunki przekładamy do gotującej się wody, przykrywamy i gotujemy przez około 10 minut*.

    Roladki z pstrąga łososiowego z oscypkiem podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Życzę smacznego! :)

Porady

* Najlepsze są małe roladki, ponieważ wtedy będziemy mieć pewność, że ryba w środku jest odpowiednio ugotowana. Przy większych sztukach możemy wydłużyć czas gotowania o 1 - 2 minuty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować