Filet z kurczaka pod czosnkową pierzynką

4.49 (183 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam czosnek, mogę dodawać go prawie do wszystkiego, stąd pomysł na to danie.

  • 45 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    15 dag żółtego sera
    pieprz, sól
    jedna mała cebula
    jedna średnia pieczarka
    kawałek czerwone papryki
    dwie łyżki majonezu
    łyżka ketchupu
    papryka słodka w proszku (pół łyżeczki)
    zioła prowansalskie
    dwa ząbki czosnku
    łyżka jogurtu naturalnego
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka pod czosnkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filet z kurczaka pod czosnkową pierzynką 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i wykrawamy kotlety (nie rozbijamy). Posypujemy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę i pieczarki kroimy w talarki i układamy na mięsie. Paprykę kroimy w małą kostkę i również kładziemy na filet.

    Majonez,ketchup, sól,zioła prowansalskie, paprykę w proszku, jogurt naturalny i przeciśnięty przez praskę czosnek łączymy ze sobą, powstałym sosem polewamy mięso, posypujemy startym serem i natką pietruszki.

    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy mięso przez 25 - 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować