"szarpaniec" z pieczoną papryką, bryndzą i sosem aioli

  • wyświetlono: 389 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nazwałam kanapkę w ten sposób ,ponieważ do jej przyrządzenia konieczne było "poszarpanie mięsa" na drobne niteczki.

koma61
  • 90min

Składniki

0,5 kg łopatki wieprzowej
dowolne ,ulubione przyprawy
dwie czerwone papryki
mała kostka bryndzy
słoiczek sosu aioli
liście sałaty
ciabatta

Sposób przygotowania przepisu:

"szarpaniec" z pieczoną papryką, bryndzą i sosem aioli

  • 1. Mięso obtaczamy w przyprawach i pieczemy ok 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gdy mięso będzie gotowe i ostygnie szarpiemy je na niteczki. Paprykę wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 minut, do czasu kiedy skórka będzie dobrze odchodziła od miąższu. Ciabattę także podgrzewamy w piekarniku. Po wyjęciu smarujemy jedną połówkę bryndzą, nakładamy liść sałaty ,poszarpane mięso, pieczoną paprykę i całość polewamy sosem aioli. Przykrywamy drugą połówką ciabatty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-0p81611

Dodane przez: xamelka1

Grzanki z drobiowym mięsem, pieczarkami i...

Smaczne,łatwe w przygotowaniu,zdrowe...

image-0p04g9i

Dodane przez: kretka

omlet z pieczoną papryką

Pyszny i bardzo puszysty omlet...

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczona papryka z gorgonzolą

Ostatnio w naszym domu dominują...

Omplet z awokado i pieczoną papryką

Dodane przez: PolskaGotuje

Omlet z awokado i pieczoną papryką

Śniadanie w tak fantastycznych...

Papryka pieczona z serm feta.

Dodane przez: BABECZKA 35

Papryka pieczona z serem feta.

Lekka i prosta przekąska

Smażone zielone pomidory z boczkiem i bryndzą

Dodane przez: asiast

Smażone zielone pomidory z boczkiem i bryndzą

Zwiastują koniec lata, ale są pyszne

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.