Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką

  • wyświetlono: 245 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Aromatyczny kurczak, wspaniale się skomponował z marchewką - szczerze polecam.

ankad21
  • 6 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 podwójny filet z kurczaka
3 duże marchewki
1 duża cebula
vegeta
pieprz
2 łyżki majonezu
oliwa do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Filet z kurczaka pod marchewkową pierzynką

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszkilć na oliwie.
  • 2. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do zeszklonej cebuli - dusić ok 10 min od czasu do czasu mieszając. Wustudzić.
  • 3. Fileta podzielić na 6 części, rozbić, przyprwaić vegetą i pieprzem.
  • 4. Do farszu z cebuli i marchewki dodać 2 łyżki majonezu - dokładnie wymieszać.
  • 5. Filety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdego położyć porcję farszu.
  • 6. Piec 25 min w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marchewkaFiletz kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Filet z kurczaka pod czosnkową pierzynką

Dodane przez: koma61

Filet z kurczaka pod czosnkową pierzynką

Uwielbiam czosnek, mogę dodawać...

image-1wpv0qy

Dodane przez: Bożena1960

Filet z kurczaka pod pierzynką pesto oraz...

Pyszny ,kruchy filecik z pesto...

filet pod paprykową pierzynką

Dodane przez: klementynka

filet pod paprykową pierzynką

Od jakiegoś czasu praktycznie nie...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Filet pod brokułową pierzynką

Fuzja smaków, mięso z kurczaka...

filet z kurczaka pod chrupiącą pierzynką

Dodane przez: Koronowianka

FILET Z KURCZAKA POD CHRUPIĄCĄ PIERZYNKĄ

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu...

filet z kurczaka pod marchewką

Dodane przez: capri

filet z kurczaka pod marchewką

Filet panierowany to żadna nowość,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE