Tatar z wędzonego łososia i awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min

Obłędnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    dwie czubate łyżki majonezu
    sól,pieprz
    opakowanie wędzonego łososia
    szczypiorek
    1 awokado
    dwie łyżeczki soku z limonki
    plastry ogórka i cukinii do dekoracji

Tatar z wędzonego łososia i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka kroimy w kostkę,łączymy z majonezem,solą i pieprzem. Łososia drobno siekamy i łączymy z pokrojonym szczypiorkiem. Awokado również kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z limonki , przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy warstwami na plasterkach ogórka. Dekorujemy plastrami cukinii.

Komentarze

Podobne przepisy