Nadziewane piersi kurczaka po włosku

4.5 (179 ocen)

Smaczne, pożywne danie obiadowe na włoską nutę.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    4 suszone pomidorki w oliwie
    2 łyżki czarnych oliwek
    10 dag sera feta
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
    200g makaronu spaghetti
    sól, pieprz



Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane piersi kurczaka po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotuj mięso 1. Filety rozbij tłuczkiem (przez folię), przypraw solą i pieprzem.
  • farsz nałóż na filety 2. Do miseczki przełóż pokrojoną w kostkę fetę, posiekaną natkę pietruszki, pokrojone na kawałki pomidorki i oliwki. Lekko zamieszaj. Tak przygotowany farsz rozłóż na filetach, zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Panieruj w mące i krótko podsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Roladki przełóż wraz z olejem, na którym się smażyły do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj ok.30 minut w 180 st.
  • gotowe danie 3. Makaron ugotuj wg.przepisu na opakowaniu.Odcedź. Rozłóż na talerzu razem z roladkami. Podawaj z ulubionymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Oliwki Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować