Filet z kurczaka gotowany w ziołach

4.45 (204 ocen)

  • 40 min

pyszne danie, mięso jest soczyste i pełne smaku. Mojego kurczaka podałam z ryżem duszonym z cukinią, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 2 osoby:
    2 pojedyncze, niewielkie filety z piersi kurczaka (180-200 g.)
    1 płaska łyżeczka masła, rozpuszczonego
    1/3 łyżeczki curry
    1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    duża szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.45 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka gotowany w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-118jgf5 1. Przygotowanie:
    Wszystkie przyprawy mieszam z rozpuszczonym masłem. Umyte i osuszone filety nacinam tworząc kieszonkę, i całość łącznie z wnętrzem nacieram przyrządzoną pastą. Każdy filet dokładnie i szczelnie zawijam w folię spożywczą, po czym wrzucam do gotującej się wody - gotuję ok. 20-25 minut. Rozwijam z folii (najłatwiej jest ją przeciąć nożyczkami), tnę w ukośne plastry,podaję z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować