Pietruszkowy filet z kurczaka gotowany na parze

4.49 (180 ocen)

  • 50 min

Potrawa jest lekka i dietetyczna. Idealna na obiad dla całej rodziny.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka,
    1/2 pęczka natki pietruszki,
    2 łyżeczki rozmarynu,
    1 łyżeczka ziół prowansalskich,
    1/2 łyżki domowej suszonej mieszanki warzywnej,
    4 łyżki oliwy,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pietruszkowy filet z kurczaka gotowany na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy nożem. Oliwę mieszamy z natką pietruszki i przyprawami. Do marynaty wkładamy piersi z kurczaka. Mięso nacieramy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.
  • 2. Mięso układamy w garnku do gotowania na parze lub parowarze. Parujemy około 45-50 minut. Podajemy z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie na parze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować