Gotowany, peklowany schab w ziołach

4.96 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakuje domowa wędlina - zwłaszcza taka pełna naturalnych smaków.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab wieprzowy

    - 30-40g soli

    - 1 litr wody

    - 4 ziarna angielskie

    - 2 liście laurowe

    - pół łyżeczki zmielonych ziaren kolendry

    - ew. 2 g saletry co pozwoli zatrzymać mięsu kolor ale niekoniecznie trzeba tego użyć.

    - majeranek, zioła prowansalskie, czosnek , olej do smaku
Wystaw ocenę:

4.96 (201 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Wędliny Przekąski

Gotowany, peklowany schab w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko razem należy zmieszać i zagotować, Minimalny okres , kiedy mięso należy trzymać to 24-48 godzin ale wiadomo - im dłużej tym lepiej. Pamiętajcie, że mięso albo należy całkowicie zanurzyć w zalewie albo przekładać co 12 godzin. Naczynie , w ktorym trzymacie mięso należy zakryć, żeby nie dostało tam żadne bakterie. Po wyjęciu mięsa z zalewy osuszam je . Z oleju, sprasowanego czosnku i ziół robię marynatę dodatkową, którą nakładam na mięso. Tak przygotwany kawałek wkładam do rekawa do pieczenia i gotuję ok. godziny na kilogram mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować