FILET KURCZAKA W SOSIE MUSZTARDOWYM Z ŻURAWINĄ

4.5 (142 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Mieso z kurczaka w tak przygotowanym sosie z dodatkiem żurawiny to proste i smaczne danie dla całej rodziny.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    1 szklanka bulionu
    2 łyżki musztardy Dijon
    2 łyżki mąki
    1/2 szklanki śmietanki
    1/2 szklanki suszonej żurawiny
    sól
    pieprz
    2 łyżi tłuszczu (masło)

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet kurczaka w sosie musztardowym z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry, opruszyć solą, pieprzem i 1 łyżką mąki. Tłuszcz rozgrzać, mięso obsmażyć z obu stron, przełożyć do rondla podlać bulionem i dusić do miękkości. Dodać musztardę, żurawinę oraz śmietankę rozmieszaną z 1 łyżką mąki. Doprowadzić do zagotowania. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować