Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Do zrobienia dania użyłam musztardy miodowej dzięki temu danie jest ostre i słodkie. Nie wymaga dużo pracy ani wielu składników, a dodatkowo jest tanie w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ćwiartki z kurczaka
    100 g musztardy miodowej
    przyprawa typu vegeta
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka mąki
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos musztardowy

Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka posypać przyorawami i obsmażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie podlać udka 500 ml wody dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie wyjąć je na talerz a na patelnię dodać musztardę i mieszać aż się rozpuści. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody i wlać na patelnię, sos zagotować. Ćwiartki podawać w sosie z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.49 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Roladki schabowe w sosie musztardowym

To może cię zainteresować