Do zrobienia dania użyłam musztardy miodowej dzięki temu danie jest ostre i słodkie. Nie wymaga dużo pracy ani wielu składników, a dodatkowo jest tanie w przygotowaniu.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 ćwiartki z kurczaka
100 g musztardy miodowej
przyprawa typu vegeta
sól
pieprz
1 łyżeczka mąki
1 łyżka oleju
Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka posypać przyorawami i obsmażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie podlać udka 500 ml wody dodać sól i pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso jest miękkie wyjąć je na talerz a na patelnię dodać musztardę i mieszać aż się rozpuści. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody i wlać na patelnię, sos zagotować. Ćwiartki podawać w sosie z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze