Filet faszerowany szpinakowym twarożkiem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Tradycyjny filet z wyjątkowym nadzieniem i nowej odsłonie.

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    125 g serka ricotta
    145 g świeżego szpinaku
    2 łyżki posiekanej pietruszki
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz


    PONADTO:

    2 większe pomidory
    świeży tymianek
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Filet faszerowany szpinakowym twarożkiem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, zalać wrzątkiem na kilka minut. Dokładnie odsączyć z nadmiaru wody, posiekać drobno i wymieszać z ricottą.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do twarożku, przyprawić.
    Dodać posiekaną pietruszkę. Wymieszać.
    Filety naciąć wzdłuż, nie rozcinając brzegów. Oprószyć solą i pieprzem i wypełnić szpinakowo - twarożkowym farszem.
    Pomidory pokroić w plastry.
    Na każdego fileta nałożyć po 2 plastry pomidora, skropić oliwą, udekorować świeżym tymiankiem.
    Piec 30 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ricotta Szpinak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować