Kurczak faszerowany ryzem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie skladniki marynaty(czosnek przecisniety)cebula w krazki,mieszamy ze soba dokladnie trzeba skosztowac marynaty ,moze trzeba bedzie dosolic lub dopieprzyc.Umytego kurczaka dokladnie natrzec marynata i pozostawic na cala noc.
Ryz gotujemy al'dente,cebule kroimy w kosteczke papryke i pieczarki rowniez. Podsmazamy najpierw cebule ,dodajemy pieczarki,doprawiamy i smazymy az woda odparuje,gotowe mieszamy z ryzem papryka i pokrojona bazylia. Nadziewamy kurczaka,dziure zszywamy lub zahaczamy wykalaczkami,wkladamy do rekawa i pieczemy w 180 st.1,5godziny.
Smacznego.
Porady
Jezeli farsz nam caly nie wejdzie podgrzewamy go w piekarniku w naczyniu zaroodpornym chwile przed podaniem.
Komentarze