Kurczak faszerowany ryzem.

4.5 (200 ocen)

  • 8 godz. 20 min

Pyszny,soczysty kurczak pieczony w rekawie,z pysznym srodkiem.

  • 8 godz. 20 min

Składniki:

  • Kurczak ok 1,5kg
    Marynata:5lyzek oleju,lyzeczka soli,lyzeczka suszonych platkow chilli.lyzka slodkiej papryki ,lyzka musztardy,lyzka octu jablkowego,lyzka miodu.lyzeczka ziol prowansalskich,4zabki czosnku.2cebule
    Ryz:2woreczki ryzu,czerwona cebula,6wiekszych pieczarek,pol czerwonej papryki,sol,pieprz,przyprawa uniwersalna,kilka listkow swiezej bazyli
    Dodatkowo folia do pieczenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Kurczak faszerowany ryzem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie skladniki marynaty(czosnek przecisniety)cebula w krazki,mieszamy ze soba dokladnie trzeba skosztowac marynaty ,moze trzeba bedzie dosolic lub dopieprzyc.Umytego kurczaka dokladnie natrzec marynata i pozostawic na cala noc.
    Ryz gotujemy al'dente,cebule kroimy w kosteczke papryke i pieczarki rowniez. Podsmazamy najpierw cebule ,dodajemy pieczarki,doprawiamy i smazymy az woda odparuje,gotowe mieszamy z ryzem papryka i pokrojona bazylia. Nadziewamy kurczaka,dziure zszywamy lub zahaczamy wykalaczkami,wkladamy do rekawa i pieczemy w 180 st.1,5godziny.
    Smacznego.

Porady

Jezeli farsz nam caly nie wejdzie podgrzewamy go w piekarniku w naczyniu zaroodpornym chwile przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować