Figi pieczone z serem pleśniowym i migdałami

2.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka w wykonaniu przystawka, którą zachwycicie gości i domowników - figi z aromatycznym serem i chrupiącymi migdałami.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Figi - 4szt
    Ser pleśniowy - 60g
    Migdały krojone - 1 łyżka
    Olej - odrobina do posmarowania formy
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Figi pieczone z serem pleśniowym i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Figi myjemy, suszymy i nacinamy na krzyż (nie rozcinamy do końca). Ser pleśniowy kroimy w plasterki i wkładamy do środka fig. Figi umieszczamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Całość posypujemy migdałami.

    Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 12-13 minut.
    Podajemy z pieczywem i ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Ser pleśniowy Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować