Pieczone figi z szynką parmeńską i serem pleśniowym

4.48 (188 ocen)

  • 15 min

Wyśmienita przystawka, którą zaskoczycie znajomych

  • 15 min

Składniki:

  • 4 dojrzałe figi
    4 plastry szynki parmeńskiej
    plaster sera pleśniowego typu rokpol/lazur
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Pieczone figi z szynką parmeńską i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Figi umyć, osuszyć, naciąć na krzyż z góry tak aby odrobinę je otworzyć. Do środka włożyć kawałek sera z pleśnią i plaster szynki. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 2- 3 minuty.

Porady

Danie najlepiej smakuje na ciepło gdy ser wypływa prosto z figi i łączy się z jej słodkim sokiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Figi Ser pleśniowy Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować