Figi z serem pleśniowym

4.5 (172 ocen)

  • 50 min

Pyszna przystawka

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    6 świeżych fig
    6 plasterków szynki np. parmeńskiej
    opakowanie sera pleśniowego
    100 g rukoli

Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Figi z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Figi delikatnie nacinamy na krzyż i rozchylamy. Krążek sera pleśniowego kroimy w trójkąty i wkładamy po kawałku do każdej figi. Owoce obkręcamy szynką i zpinamy wykałaczkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Podajemy na ciepło z garścią rukoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować