faszerowane roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne roladki ze schabu z farszem pieczarkowo-paprykowym w delikatnym sosie

  • 60 min

Składniki:

  • 500g schabu
    pół papryki czerwonej
    kilka małych pieczarek
    pół cebuli
    kilka plasterków sera żółtego
    majonez
    ząbek czosnku
    pieprz
    sól
    ziele angielskie
    liść laurowy
    suszona papryczka chilli (opcjonalnie)
    masło
    olej
    mąka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Faszerowane roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry. Rozbić w miarę możliwości jak najcieniej. Z każdej strony posolić i popieprzyć
  • 2. Połowę pieczarek zetrzeć na tarce bądź pokroić w cienkie paseczki. Paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę również.
  • image-0cm66ll 3. Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Chwilę smażyć. Zdjąć z ognia.
  • 4. Pozostałe pieczarki pokroić w ćwiartki. Podsmażyć na maśle
  • image-0o20jyn 5. Plastry mięsa posmarować cienko majonezem. Na mięsie ułożyć plasterek sera i przygotowany wcześniej farsz.
  • 6. Zwinąć dokładnie roladki i spiąć wykałaczkami
  • 7. Obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Wrzucić ćwiartki pieczarek. Podlać wodą. Dodać pieprz, sól, ziele angielskie i liść laurowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
  • 8. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności można dodać odrobinę wody.
  • 9. Pod koniec duszenia sos zagęścić mąką - rozmieszaną z wodą i zahartowaną sosem. Zagotować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Porady

Majonez można zastąpić ulubioną musztardą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować