Pieczone roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie proste a smaczne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlet schabowy 4 szt.
    Papryka czerwona 1 szt.
    Cebula biała 1 szt.
    Czosnek 4 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
    papryka mielona wędzona 1 płaska łyżeczka
    olej do smażenia
    mozzarella 20 dag
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć, posypać solą i pieprzem do smaku i odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Paprykę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w cienkie plasterki, wsypać na rozgrzany olej, posypać papryką wędzoną i udusić pod przykryciem do miękkości. Gotowy farsz ostudzić, nakładać na rozbite kotlety, ułożyć pasek mozzarelli, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, położyć roladki i zawinąć od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny. Pod koniec pieczenia zdjąć górną warstwę foli i zrumienić przez kilka minut. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować