Roladki wieprzowe

5 (167 ocen)

  • 30 min

Roladki wieprzowe bardzo kruche

  • 30 min

Składniki:

  • Mięso wieprzowe (najlepiej szynka), musztarda sól, pieprz, ogórki kiszone, cebula, mielone, pieczarki podsmarzone, oraz trochę pokrojonej pietruszki.
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte,pokrojone i osuszone mięso rozbić . Każdy plat posmarować musztardą,posolić i popieprzyć, nakładać pokrojone ogórki , pokrojoną cebulę, dokładam doprawione do smaku mielone, na mielone usmażone pieczarki, posypuje lekko pokrojona pietruszką i zwijam roladki.Pieczę na oleju do miękkości.Podaję z białymi kluskami i czerwoną kapustą

Porady

podczas pieczenia podlewam gprącą woda wtedy szybciej zmiękna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować