Faszerowane podudzie

  • wyświetlono: 431 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Danie zachwyci smakiem, soczyste udko podane w formie roladki z pieczarkami.

agus11013
  • 10 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

10 sztuk podudzi z kurczaka
1kg pieczarek
2 cebule
pieprz, wegeta, sól
papryka słodka, czosnek
1 łyżka bulki tartej
siatka do mięsa

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane podudzie

  • PODUDZIE faszerowane1. Z udek wyjąć kość, rozbić mięso lekko, posypać przyprawami.
    Pieczarki umyć, zetrzeć na grubej tarce, cebulkę pokroić w kostkę przesmażyc na łyżce masła doprawić do smaku. Wystudzić. Do zimnego farszu dodać bułkę tartą.
    Gotowy farsz rozkładamy na mięso, zwijamy w roladki. Wkładamy do siatki na mięso. Układamy w rękawie do pieczenia, posypujemy przyprawami. Pieczemy do 1,50 godz na złoty kolor.

Porady

Siatkę na mięso możemy założyć na rurkę plastikową ułatwi nam to władanie do niej mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiudkaprzyprawy

Komentarze

Podobne przepisy

Podudzie z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze

Dodane przez: Borowka

Podudzie z kurczaka w miodowo-musztardowej...

Podudzia najlepiej smakują z ziemniakami...

Podudzie z kurczaka w sosie curry.

Dodane przez: euphoriaa33

Podudzie z kurczaka w sosie curry

Bardzo prosta, smaczna i sycąca...

Pieczarki faszerowane mięsem

Dodane przez: bronislawa70

Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki faszerowane szybkie,...

udko faszerowane

Dodane przez: aniulek123

FASZEROWANE UDKO

Pyszne faszerowane udko z kurczaka...

Faszerowana pieczona gęś

Dodane przez: Kuchnia Marty

Faszerowana pieczona gęś

W domu mojej babci faszerowana...

jajka

Dodane przez: paolineczka

jajka faszerowane

Przepis na te jajka powstał, gdy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE