Faszerowane jajka

  • wyświetlono: 1090 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jajka z farszem z dodatkiem mięska i warzyw.

  • 30min

Składniki

filet z kurczaka gotowany albo duszony 1 szt mała
ogórek konserwowy ok 1/2 szt
marchew gotowana 1/4 szt
ser żółty starty ok 1-2 łyżki
natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem
cebula albo por posiekany 1 łyżka
jajka 5 szt
sól
pieprz
majonez

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane jajka

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka.
    Mięsko drobno kroimy tak jak i ogórka i marchew (ja posiekałam jeszcze jedną połówkę jajka).
    Wszystkie składniki mieszamy, dość mocno doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
    Do składników na farsz można dodać trochę rozdrobnionych żółtek.
    Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylafarszfilet z kurczakażółty sermarchewdla gościpor jajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE