Faszerowane jajka

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Jajka z farszem z dodatkiem mięska i warzyw.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka gotowany albo duszony 1 szt mała
    ogórek konserwowy ok 1/2 szt
    marchew gotowana 1/4 szt
    ser żółty starty ok 1-2 łyżki
    natka pietruszki posiekana 1 łyżka z czubkiem
    cebula albo por posiekany 1 łyżka
    jajka 5 szt
    sól
    pieprz
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka.
    Mięsko drobno kroimy tak jak i ogórka i marchew (ja posiekałam jeszcze jedną połówkę jajka).
    Wszystkie składniki mieszamy, dość mocno doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
    Do składników na farsz można dodać trochę rozdrobnionych żółtek.
    Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować