Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki będąc pewna, że mięsny, jak się okazało był wegetariański czyli kiszona kapusta, pieczarki i kasza. Trochę się obawiałam połączenia kiszonej kapusty z papryką, moje obawy były na wyrost, faszerowana papryka wegetariańska wyszła pyszna i dietetyczna.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki

    3 papryki
    5 dag sera
    olej rzepakowy

    Farsz

    5 dag ugotowanej kaszy Kupiec
    5 dag ugotowanej kapusty kiszonej
    1 łyżka przesmażonej cebulki na oleju rzepakowym
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki farszu wymieszać doprawiać do smaku solą i pieprzem.
    Paprykę dokładnie myjemy, odcinamy górę z ogonkiem wydrążamy, środek papryki nadziewamy farszem, posypujemy serem, całość posypujemy przyprawą do grilla.
    Paprykę kładziemy na folli następnie skrapiamy oliwek zawijamy w folię aluminiową kładziemy na grillu następnie grillujemy około 30 minut czas zależy od mocy grilla.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować