Papryka faszerowana

  • wyświetlono: 336 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Papryka faszerowana mięsem , ryżem i dodatkami

kasik1p3
  • 4 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

4 czerwone papryki
500 g mięsa mielonego wołowego
1 cebula
3 ząbki czosnku
100 g ryżu (u mnie paraboliczny)
łyżka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
papryka chilli
oregano
bazylia
4 plastry żółtego sera
bulion warzywny
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Papryka faszerowana

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka, czosnek drobno siekamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso, cebulę i czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli, oregano i bazylią. Dodajemy ryż i koncentrat pomidorowy.
  • 3. Papryki myjemy, ścinamy z nich wierzchy i wycinamy gniazda nasienne.
    Do każdej wkładamy farsz. Na wierzchu układamy plaster żółtego sera i posypujemy oregano. Przykrywamy ściętymi wcześniej wierzchami i zalewamy bulionem do 3/4 wysokości papryk. Dusimy pod przykryciem do miękkości papryk (ok. 40 minut).

Porady

Do farszu czasem dodaje drobno pokrojone suszone pomidory.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżsezonowe przysmakimięso mielonefaszerowane warzywafaszerowana papryka
 

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowane papryczki

Dodane przez: kiciax1

FASZEROWANA PAPRYKA

Pyszna z aromatycznym farszem który...

#faszerowana papryka

Dodane przez: zandero99

Papryka faszerowana mięsem

Pyszna papryka faszerowana mięsem,...

Papryka faszerowana

Dodane przez: Jaga85

Papryka faszerowana

To nasza polska papryka z włoskim...

Faszerowana papryka

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowana papryka

Potrawa prosta, smaczna i bardzo...

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Dodane przez: mariola1972

Faszerowana papryka farszem wegetariańskim

Oczywiście farsz wyjęłam zamrażarki...

Papryka faszerowana po Węgiersku

Dodane przez: Kulinarna Ja

Papryka faszerowana

To najsmaczniejszy przepis na papryki...