Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, zdrowe faszerowane mięsem mielonym papryki w bardzo prosty i szybki sposób możemy przyrządzić jako alternatywę do mielonych na obiad.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże papryki (czerwone i żółte)
    300 g mięsa mielonego
    1 marchewka
    1/2 cebuli
    1 łyżka oleju
    2 łyżeczki orygano
    2 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 opakowanie ryżu
    1/2 szklanki wody
    sól i pieprze do smaku
    mąką do opruszenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki dokładnie myjemy następnie odcinamy ogonki oraz wyjmujemy nasiona. Na łyżce oleju podsmażamy ok 5 min pokrojoną w kostkę marchewkę oraz poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy mielone dodajemy sól, pieprz i podsmażamy 6-7 minut. Następnie dodajemy ryż, wodę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy mieszając aż woda odparuje. Zostawiamy farsz do wystudzenia.
  • 2. Każdą paprykę faszerujemy mielonym a następnie wierzch opruszamy mąką. Wkładamy ją do garnka i nalewamy wody do połowy wysokości papryk. Dusimy pod przykryciem 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować