Faszerowana papryka

  • wyświetlono: 699 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Pyszne, zdrowe faszerowane mięsem mielonym papryki w bardzo prosty i szybki sposób możemy przyrządzić jako alternatywę do mielonych na obiad.

DSC_3377_Perfect365
  • 4 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

4 duże papryki (czerwone i żółte)
300 g mięsa mielonego
1 marchewka
1/2 cebuli
1 łyżka oleju
2 łyżeczki orygano
2 łyżeczki papryki słodkiej
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 opakowanie ryżu
1/2 szklanki wody
sól i pieprze do smaku
mąką do opruszenia

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana papryka

  • 1. Papryki dokładnie myjemy następnie odcinamy ogonki oraz wyjmujemy nasiona. Na łyżce oleju podsmażamy ok 5 min pokrojoną w kostkę marchewkę oraz poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy mielone dodajemy sól, pieprz i podsmażamy 6-7 minut. Następnie dodajemy ryż, wodę, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i gotujemy mieszając aż woda odparuje. Zostawiamy farsz do wystudzenia.
  • 2. Każdą paprykę faszerujemy mielonym a następnie wierzch opruszamy mąką. Wkładamy ją do garnka i nalewamy wody do połowy wysokości papryk. Dusimy pod przykryciem 35 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykamielonepapryka z mięsem mielonymfaszerowana papryka

Komentarze

Podobne przepisy

Papryka faszerowana

Dodane przez: danusia19671

Papryka faszerowana

Gdy jest sezon na paprykę, to biorę...

Papryka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym...

#faszerowana papryka

Dodane przez: zandero99

Papryka faszerowana mięsem

Pyszna papryka faszerowana mięsem,...

Faszerowane papryczki

Dodane przez: kiciax1

FASZEROWANA PAPRYKA

Pyszna z aromatycznym farszem który...

Papryka faszerowana

Dodane przez: Jaga85

Papryka faszerowana

To nasza polska papryka z włoskim...

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Dodane przez: Justyś

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Smaczny sposób na cukinię faszerowaną

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE