FASZEROWANA MORTADELKA

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest bardzo pyszna i znika z talerza tak szybko, że nie nadążam ze smażeniem

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mortadela drobiowa: 60 dekagramów
    - pieczarki: 8 sztuk
    - ser cammembert: 0.5 opakowania
    - sól, pieprz do smaku: 0.5 łyżeczki
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana mortadelka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FASZEROWANA MORTADELKA 1. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na łyżce oleju. Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Cammambert dzielimy na 16 kawałeczków. Mortadelę dzielimy na 16 grubych plastrów. Każdy z nich nacinamy w taki sposób, aby otrzymać kieszeń, w którą nakładamy po kawałku cammemberta i 1/16 farszu pieczarkowego.
  • FASZEROWANA MORTADELKA 2. Gotowe kotleciki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju i podajemy. Ja proponuję z piuree ziemniaczanym i mizerią z ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować