Faszerowana kapusta włoska

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

To danie zasługuje na sam środek stołu:)

  • 15 min

Składniki:

  • kapusta włoska
    40dkg mielonego mięsa
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 litr bulionu
    2 łyżki masła
    2 jajka
    papryka,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana kapusta włoska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotuj 10 minut.Ostudz.Wierzch odetnij,środek wydrąż,poszatkuj,uduś na maśle.
  • 2. Zeszklij na oleju posiekane cebulę,czosnek i starte warzywa.Dodaj kapustę,mięso i jajka.Dopraw.
  • 3. Masę włóż do kapusty,obwiąż nicią,nakryj liściem.Duś w garnku z bulionem ok.45min.

Porady

Mozna dusić w szybkowarze lub pod pokrywą szybkowarową ok.15minut

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować