Kapusta włoska duszona z pomidorami

4.5 (186 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Została mi kapusta włoska po gołąbkach. Udusiłam ją więc z pomidorami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe główki włoskiej kapusty
    2 duże cebule
    pomidory -3 szt
    1,5 l bulionu
    3 listki laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    słodka papryka-2 łyżeczki
    majeranek-2 łyżeczki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Kapusta włoska duszona z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka.
    2.Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na patelni, dodać do kapusty.
    3.Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
    4.Następnie wlać bulion, zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy. Dusić ok 0,5 h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Pomidor Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować