Kapusta włoska zasmażana

4.97 (177 ocen)

Moja rodzina uwielbia ją jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
    ok 4 łyżki margaryny
    ok 2 łyżki mąki pszennej
    ok 3/4 szklanki wody
    1/2 łyżki octu
    sól, pieprz, maggi, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.97 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta zasmażana

Kapusta włoska zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowac kapustę 1. Kapustę włoską poszatkować, zalać zimną wodą, dodać łyżkę soli i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić, zostawiając kilka łyżek wody na dnie.
  • zasmażka 2. margarynę rozpuścić, dodać mąkę cały czas mieszając, lekko przybrunacić, zalać wodą, chwilkę pogotować.
  • Dodać zasmażkę 3. Zasmażkę dodać do odcedzonej kapusty, wymieszać dokładnie. Przyprawić do smaku octem, solą, pieprzem, maggą i ziołami prowansalskimi. Pogotować kilka minut, przykryć by "przeszła".

Porady

Ilość wody w zasmażce należy tak dostosować by nie była zbyt gęsta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować