Kapusta faszerowana

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 1 godz. 30 min

Największą frajdę sprawia mi widok szybko znikających z talerzy potraw.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● średnia główka białej kapusty (1,5-2 kg)
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 2 łyżki ugotowanego na sypko ryżu
    ● 2 cebule
    ● 1-2 marchewki
    ● 3 łyżki oleju
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy, sparzamy. Wykrawamy środek, pozostawiając 2-3-cm warstwę zewnętrznych liści.
  • 2. Wykrojone liście szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jedną cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę. Razem z marchewką i kapustą podsmażamy na łyżce oleju. Mieszamy z mięsem i ryżem. Doprawiamy.
  • 3. Kapustę napełniamy farszem. Owijamy gazą. Wkładamy do garnka. Zalewamy wodą do połowy wysokości kapusty. Dodajemy drugą pokrojoną cebulę, wsypujemy sól i pieprz, wlewamy resztę oleju. Kapustę gotujemy na małym ogniu ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować