Fasolka szparagowa z jajuszkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Masz ochotę na coś innego ,warto spróbować:)

  • 15 min

Składniki:

  • słoik fasolki szparagowej
    6 jajek
    koperek
    majonez
    ketchup

Fasolka szparagowa z jajuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.Układać warstwowo w misce na przemian.Fasolka, jajka pokrojone w ćwiartki,koperek,polać majonezem i ketchupem.

Porady

Ja użyłam fasolki zielonej ale równie dobrze i ładniej wygląda przekładanie na przemian z fasolką żółtą.Sałatka najlepiej smakuje z pieczywem. Fasolkę można zrobić sobie samemu,wystarczy świeżą fasolkę podgotować przez ok.10 minut lekko posolić ,dodac szczyptę cukru przełożyć do słoików ,zalać wodą i zawekować ok.20 minut.Smakuje wyśmienicie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy