Fasolka szparagowa z wędzoną papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Sezon na fasolkę w pełni, wiec moja propzycja również na czasie. Okrasa z bułki tartej ze słodką mieloną wędzoną papryką i skwarkami z kiełbaski. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg żółtej fasolki szparagowej
    3 łyżki oleju
    2 kiełbasy śląskie
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka słodkiej mielonej wędzonej papryki
    3 litry wody
    2 łyżki soli
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Fasolka szparagowa z wędzoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy z dodatkiem soli i cukru.
    Fasolkę czyścimy i wrzucamy do wrzącej wody. Gotyjemy do miękkości.
    Na patelni rozgrzawamy olej i smażymy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki.
    Gdy kiełbasa się przesmaży zdejmujemy z patelni, a na pozostałym oleju smażymy bułkę tartą połączoną z wędzoną papryką. Mieszamy i zdejmujemy z ognia aby się nie przypalila.
    Fasolkę odcedzamy, wkładamy na talerz, posypujemy bułką tartą i skwarkami z kiełbaski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować