Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Surówki dostarczają nam bardzo dużo witamin, do tego są smacznym dodatkiem do wielu dań. Jesień w pełni więc wykorzystujemy, co się tylko da.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
    2 średnie marchewki
    sól
    pieprz
    2 łyżki musztardy miodowej
    3 łyżki dobrego majonezu

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy rękami zgniatając lekko kapustę. Odstawiamy na ok. 30 min aby kapusta stała się miękka.
    Po tym czasie dodajemy musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dań głównych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy