Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

4.99 (161 ocen)

  • 60 min

Młodziutka fasolka szparagowa z własnej hodowli z bułką tartą i masełkiem, czyli pyszny i szybki obiadek :))

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg fasolki szparagowej żółtej
    12 łyżek bułki tartej
    180 g masła ("Masło Polskie- Mlekovita")
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę płukamy i obcinamy jej ogonki. Następnie wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż będzie miękka, ale uważamy aby nie rozgotować. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy z wody. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masełko, tak by go nie przypalić. Do roztopionego masełka wsypujemy bułkę tartą i mieszamy dokładnie by się wszystko połączyło. Następnie wylewamy do fasolki, posypujemy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy aby fasolka obtoczyła się w tej maślanej panierce. Podajemy ciepłą:) Obiadek gotowy, smacznego :)

Porady

Jeśli masełko z bułką będzie zbyt rzadkie możemy dosypać więcej łyżek bułki tartej. Czas przygotowania fasolki podałam włącznie z czasem jej gotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować