REKLAMA

Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem

wyświetlono: 137 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Sezon fasolki szparagowej w pełni, więc trzeba korzystać póki trwa. Próbowałem jej w wielu wersjach. Oczywiście, standard smakuje najlepiej. Czasami jednak, warto poeksperymentować. Co, jak co, ale ryby uwielbiam. Tym razem chciałem wam przedstawić właśnie taką, ekstra wersję, z makrelowym dodatkiem.

opublikowany: 10.08.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g żółtej fasolki szparagowej

    150 makreli w oliwie

    1 mała cebula

    1 pęczek natki pietruszki

    1 łyżka cukru

    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem 1. Fasolę oczyszczamy, końcówki obcinamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Osączamy.

    Olej z makreli wylewamy na głęboką patelnię, rozgrzewamy i szklimy na nim posiekaną cebulę.

    Następnie dodajemy fasolę i rybę, energicznie mieszamy, lekko przysmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekana fasolka szparagowa

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

kategoria: Zapiekanki Dodatki opublikowany: 06.06.2018 | wyświetlono: 12951 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: 2milutka IMG_20190918_121058

Marynowana fasolka szparagowa

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób marynowaną do słoiczków - na przekąskę sprawdzi się znakomicie!

kategoria: Przetwory opublikowany: 03.07.2014 | wyświetlono: 18482 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE