Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezon fasolki szparagowej w pełni, więc trzeba korzystać póki trwa. Próbowałem jej w wielu wersjach. Oczywiście, standard smakuje najlepiej. Czasami jednak, warto poeksperymentować. Co, jak co, ale ryby uwielbiam. Tym razem chciałem wam przedstawić właśnie taką, ekstra wersję, z makrelowym dodatkiem.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g żółtej fasolki szparagowej

    150 makreli w oliwie

    1 mała cebula

    1 pęczek natki pietruszki

    1 łyżka cukru

    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z ekstra dodatkiem 1. Fasolę oczyszczamy, końcówki obcinamy i gotujemy we wrzątku z dodatkiem cukru. Osączamy.

    Olej z makreli wylewamy na głęboką patelnię, rozgrzewamy i szklimy na nim posiekaną cebulę.

    Następnie dodajemy fasolę i rybę, energicznie mieszamy, lekko przysmażamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować