Fasolka szparagowa i cukinia z kiełbasą i jajkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 1 osoby

proste smaczne danie ,- pełne witaminek -polecam

  • 35 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 wiejskie jajka
    1\2 kg fasoli szparagowej zielonej
    1 mała wąska cukinia
    1 mała cebula
    kawałek kiełbasy podwawelskiej pokrojonej w plasterki
    sól
    pieprz świeżo zmielony
    świeza bazylia posiekana
    troche sera zółtego drobno starego na wierzch
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Fasolka szparagowa i cukinia z kiełbasą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Fasolkę opłukać, odciąć końce i obgotować w lekko osolonej wodzie.Odcedzić.
    Cukinie opłukać , pokroić w plasterki. Plasterki oprószyć sola i zeszklić chwile na oliwie z obu stron .
    Kiełbasę pokroić w plasterki , zeszlić na oliwie na rumiano.
    Cebule drobno posiekać, zeszklić.
    Liście bazylii opłukać , osuszyć , drobniej posiekać.
    2. Na patelni rozgrzać niewielka ilość tłuszczu, wbić jajka , przyprawić przyprawami
    Gdy jajko zacznie sie ścinać dodąć pokrojoną drobniej ( na 3-4 cm paski)fasolke szparagową . podsmażona cukinię i kiełbasę chwile wszystko razem poddusić na małym, ogniu, na koncu dodac posiekana bazylie, wymieszać.
    Gdy danie będzie gotowe , wierzch oprószyć startym serem żółtym,
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Jajka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować