Fasolka szparagowa i cukinia z kiełbasą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Fasolkę opłukać, odciąć końce i obgotować w lekko osolonej wodzie.Odcedzić.
Cukinie opłukać , pokroić w plasterki. Plasterki oprószyć sola i zeszklić chwile na oliwie z obu stron .
Kiełbasę pokroić w plasterki , zeszlić na oliwie na rumiano.
Cebule drobno posiekać, zeszklić.
Liście bazylii opłukać , osuszyć , drobniej posiekać.
2. Na patelni rozgrzać niewielka ilość tłuszczu, wbić jajka , przyprawić przyprawami
Gdy jajko zacznie sie ścinać dodąć pokrojoną drobniej ( na 3-4 cm paski)fasolke szparagową . podsmażona cukinię i kiełbasę chwile wszystko razem poddusić na małym, ogniu, na koncu dodac posiekana bazylie, wymieszać.
Gdy danie będzie gotowe , wierzch oprószyć startym serem żółtym,
Smacznego:)
Komentarze