PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasolka szparagowa z kiełbasąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/29/fasolka.jpeg55204144http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasolka-szparagowa-z-kielbasa
0,5 kg fasolki szparagowej
5 marchewek
2 cebule
3 pomidory
30 dag kiełbasy
10 dag masła
1/3 szklanki wody
łyżeczka vegety
sól, pieprz
łyżka koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
szczypta chilli
kilka pomidorków koktajlowych
pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania przepisu:
Fasolka szparagowa z kiełbasą
1.
Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze części około 2 cm. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15 minut. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Do warzyw dodajemy wodę i dusimy do miękkości.
2.
Pomidory sparzamy chwilę we wrzątku, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Pomidory i fasolkę dodajemy do warzyw, doprawiamy solą, pieprzem dodajemy vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę i dodajemy do lecza. Dusimy jeszcze chwilę, a na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chilli.
Komentarze