Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końcówki i pokroić ją na mniejsze kawałki.
Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać sól i ugotować do miękkości.
Odlać wodę, ale nie całą. Zostawić tyle, żeby fasolka była przykryta wodą do połowy wysokości.
Kiełbaski pokroić w plastry.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kiełbasę razem z cebulą na rumiano.
Do usmażonej kiełbasy dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
Kiełbasę z koncentratem przełożyć do fasolki. Dokładnie wszystko razem wymieszać.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
Najlepiej smakuje z pieczywem lub ziemniakami.
Komentarze