Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

4.5 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczne, sezonowe danie, smakuje z pieczywem jak i z ziemniakami

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 70 dag zielonej fasolki szparagowej
    0,5 kilograma cienkich kiełbasek
    1 cebula
    1 koncentrat pomidorowy
    sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końcówki i pokroić ją na mniejsze kawałki.
    Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać sól i ugotować do miękkości.
    Odlać wodę, ale nie całą. Zostawić tyle, żeby fasolka była przykryta wodą do połowy wysokości.
    Kiełbaski pokroić w plastry.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kiełbasę razem z cebulą na rumiano.
    Do usmażonej kiełbasy dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
    Kiełbasę z koncentratem przełożyć do fasolki. Dokładnie wszystko razem wymieszać.
    W razie potrzeby doprawić do smaku solą.
    Najlepiej smakuje z pieczywem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełbasa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować