Fasolka szparagowa

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna w smaku fasolka niezastąpiony dodatek do drugich dań

  • 2 godz.

Składniki:

  • - fasolka szparagowa

    Zalewa
    - 1 litr wody
    - 1 łyżka soli
    - 1 łyżka oleju
    - szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kroimy fasolkę 1. Fasolkę, oczyścić, umyć pokroić - przelać gorącą wodą.
    Fasolkę przełożyć do słoików
  • Nakładamy fasolkę do słoików 2. Zalewa- wodę gotujemy z solą, cukrem i olejem
    Gorąca zalewę nalewamy do słoików zakręcamy.
  • Pasteryzujemy słoiki 3. Zakręcone słoiki pasteryzujemy przez 1 godzinę. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut, w trzeci dzień przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować