Marynowana fasolka szparagowa

  • wyświetlono: 18361 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób marynowaną do słoiczków - na przekąskę sprawdzi się znakomicie!

IMG_20190918_121058
  • 120min

Składniki

1 kg fasolki żółtej szparagowej
1 kg fasoli zielonej szparagowej
1 pęczek łodyg kopru
kilka gałązek cząbru świeżego
1/2 główki czosnku

Zalewa
1 łyżka soli
1 łyżeczka cukru
1,5 szklanki octu 10%
1/2 litra wody

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowana fasolka szparagowa

  • 1. Strąki fasoli płuczemy odcinamy końce.Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku.Odcedzamy. W czystych wyparzonych słoikach układamy po gałązce kopru z baldachimami oraz dodajemy po 2-3 ząbki obranego czosnku i gałązce cząbru,następnie układamy fasolę na przemian w słoikach .
  • 2. Zalewa: Zagotować pół litra wody ze składnikami zalewy gorącą zalać fasolę .Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut w gotującej wodzie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylafasola szparagowazalewa octowaPrzetworykoperjesieńmarynatana zimęfasolka w marynacieprzetwory z fasoli

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa do słoików

Dodane przez: AnetaSłużałek

Fasolka szparagowa do słoików

Uwielbiam taką fasolkę po za sezonem...

image-15q9ye6

Dodane przez: Neta20

Pasteryzowana fasolka szparagowa

Dla wielbicieli fasolki szparagowej.

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Dodane przez: edytaha

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

W sezonie, kiedy fasolka jest najsmaczniejsza...

Fasolka szparagowa na zimę

Dodane przez: Kloruś

Fasolka szparagowa na zimę

Przygotowana w ten sposób fasolka...

Fasola szparagowa pasteryzowana

Dodane przez: Świeca Urszula

Fasola szparagowa pasteryzowana

Tak przygotowaną fasolkę w zimie...

Fasolka Szparagowa

Dodane przez: JOANNA 55a

Fasolka Szparagowa

smaczna, wystarczy po otwarciu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE