1.Biszkopt - ubijamy pianę z białek, stopniowo wsypujemy cukier i dodajemy żółtka, następnie dodać olej. Na koniec lekko wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Pieczemy w tortownicy średnicy 30 cm.
Po upieczeniu przekroić na 3 części.
2.Masa - Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić do ostygnięcia. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, ale tak nie do końca. Ostudzoną żelatynę dodawać stopniowo do jogurtu ciągle miksując na wolnych obrotach. Do jogurtu z żelatyną dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać.
Podzielić na 2 części do jednej dodać winogrona do drugiej borówki.
3.Przełożenie toru
Ciasto - masa z borówkami - ciasto - masa z winogronami - ciasto.
Ucieramy masło z cukrem dodajemy mleko - przygotowaną masą obsmarowujemy cały tort.
Masę cukrową farbujemy tworzymy żabkę i dodatki.
Na schłodzony tort nakładamy masę cukrową - dekorujemy.
Komentarze