Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę myjemy, moczymy dzień wcześniej.
Następnego dnia, gotujemy fasolę w tej samej wodzie co się moczyła.
Gdy zagotuję się fasola dodajemy opłukaną kość wieprzową i dalej gotujemy.
2.Boczek przesmażamy lekko na patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy.
Podsmażony boczek i cebulę dodajemy do fasoli gotujemy.
Kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażyć i dodać do fasoli.
3.Gdy fasola jest miękka wyjmujemy kośći ,oddzielamy mięso od kości.
Mięso dodać do fasolki.
Dodajemy koncentrat i przyprawy mieszamy gotując na wolnym ogniu.
Część fasoli odejmujemy do innego garnka i rozgniatamy łyżką tak by powstała papka , dodajemy ją do garnka, mieszamy.
Komentarze