Fasolka po bretońsku 2

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Trochę sosu sojowego i potrawa nabiera całkiem nowego smaku i pięknego koloru

  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola Jasiek: 500 gramów
    - wędzone kości: 2 sztuki
    - kiełbasa markowa: 4 sztuki
    - sos sojowy jasny: 4 łyżki
    - kucharek w płynie: 2 łyżki
    - pieprz kolorowy do smaku: 0.5 łyżeczki
    - sól do smaku około: 1 łyżka
    - majeranek suszony (czubata): 1 łyżka
    - papryka ostra (płaska): 1 łyżka
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - koncentart pomidorowy: 2 łyżki
    - smalec: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - woda: 2.5 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka po bretońsku 2 - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać gorącą wodą i odstawić na 2-3 godziny.
    Następnie gotować ją prawie do miękkości, włożyć kości, liście laurowe i ziele angielskie.
    Gdy mięso na kościach będzie miękkie, wyjąć je, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli.
    Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i również dodać do gotującej się fasoli.
    Sos sojowy, majeranek, paprykę, sól, pieprz i kucharek dodać do garnka, chwile gotować i włożyć koncentrat pomidorowy.
    Na koniec zrobić ze smalcu i mąki zasmażkę, przełożyć ją do fasolki i zagotować cały czas delikatnie mieszając aby nie zrobiły się z zasmażki grudki.
    Ewentualnie jeszcze doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować