Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

To danie jest idealne, gdy mamy mało czasu, możemy zmieścić się w 15-20 minutach :) bezmięsne, chociaż do lekkostrawnych nie należy ;) Polecam wielbicielom dobrze przygotowanego szpinaku! :)

  • 20 min

Składniki:

  • - makaron farfalle (kokardki) lub jakiś inny
    - szpinak ( u mnie mrożony liściasty, ale może być dowolny, także świeży)
    - śmietana 18% - ok. 2 łyżki
    - ser - mały kawałek (ilość dowolna)
    - orzeszki ziemne (ilość wg. uznania; u mnie kilka sztuk)
    - 2-3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz
    - łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Farfalle Ser

Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek siekamy i podsmażamy chwilę na oleju razem z orzeszkami
  • 2. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem aż się rozmrozi.
  • 3. Dodajemy przyprawy, ser i dusimy chwilę. Następnie łączymy śmietanę z resztą i dusimy jeszcze kilka minut
  • 4. W międzyczasie gotujemy makaron al dente.
  • 5. Ugotowany makaron wrzucamy do szpinaku i całość smażymy jeszcze z 3 minuty. Wykładamy na talerz i posypujemy orzeszkami. Smacznego!

Porady

można zastąpić orzeszki ziemne orzeszkami piniowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować