Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowym

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

:-)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    10 dkg mrożonego szpinaku w liściach
    (można oczywiście użyć świeżego)
    2 średnie cebule
    3-4 ząbki czosnku
    1 opakowanie śmietany 12% (200 ml)
    1 łyżka posiekanego koperku
    25 dkg makaronu
    sól, pieprz
    tarty parmezan
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażone składniki sosu 1. Cebulę pokroić drobno i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać szpinak i pokrojony filet i podsmażyć 10 minut.
  • Gotowy sos 2. Śmietanę wymieszać z pół łyżeczki soli i wlać na patelnię. Dodać koperek. Całość poddusić 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem.
  • 3. Sos podawać z ugotowanym al dente makaronem, posypany parmezanem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować