Tagliatelle z kurczakiem w sosie serowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy, dodajemy drobno pokrojone pieczarki i podsmażamy, jak pieczarki będą już prawie usmażone to dodajemy drobno pokrojony czosnek, chwilę smażymy doprawiamy do smaku pieprzem, solą i kucharkiem i zdejmujemy z ognia.
Piersi z kurczaka kroimy na drobne paseczki i podsmażamy
2.Dodajemy do kurczaka śmietanę i smażymy aż sos zacznie gęstnieć, dodajemy pieczarki z cebulą i czosnkiem, doprawiamy do smaku pieprzem, solą, kucharkiem, curry, bazylią i na koniec dajemy przyprawę do makaronu.
3.Wszystko jeszcze razem chwilę smażymy na koniec dodajemy żółty ser starty na tarce o grubych oczkach.
4.Gotujemy makaron Tagliatelle, odcedzamy i dajemy do sosu, wszystko razem mieszamy i od razu podajemy.
Komentarze